Backpacken: dit moet je meenemen

Gepubliceerd op door Thijs Löwenthal

Vliegticktets, check. Zonnebril, check. Onderbroeken, check. Toilettas, check. Je bent helemaal klaar om te vertrekken voor je backpackreis naar Azië, Zuid-Amerika, Australië of een ander ver land. Maar heb je écht alles ingepakt of vergeet je nog iets belangrijks? Wij hebben 9 onmisbare backpackitems op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken op je paklijst. Laat dat avontuur maar komen!

1. Backpack

Backpacken begint natuurlijk met... een backpack! Dat hoeven we je niet te vertellen. Maar of je nou een maandenlange wereldreis maakt of een aantal weken op vakantie gaat, het belang van een comfortabele rugzak is niet te onderschatten. 20 kilo meeslepen is namelijk best zwaar. Zeker als je lange afstanden te voet aflegt. Onze tip: ook al moet je op je budget letten, besparen kun je beter op andere uitgaven doen.

Foto van Nomad® - batura premium 70 l backpack

Nomad® - batura premium 70 l backpack

Nomad

https://nomad.nl/nl/

Foto van Nomad® - batura premium 55 l backpack

Nomad® - batura premium 55 l backpack

Nomad

https://nomad.nl/nl/

2. Daypack / kleinere rugzak

Backpack besteld? Heel goed, maar je bent er nog niet. Want zo'n joekel van een tas neem je natuurlijk niet mee als je een stukje door een stad gaat wandelen. En dat hoeft ook helemaal niet als je alleen een flesje water, zonnebrand en fotocamera meeneemt. Ook in het vliegtuig, de trein of de bus is een compacte rugtas geen overbodige luxe. Ga je een berg beklimmen, dan is zo'n groot ding op je rug al helemaal niet handig. Een fijne daypack hoort daarom absoluut bij je backpackuitrusting.

Foto van Nomad® - topaz 26 l tourpack rugzak

Nomad® - topaz 26 l tourpack rugzak

Nomad

https://nomad.nl/nl/

Foto van Nomad® - topaz 20 l tourpack rugzak

Nomad® - topaz 20 l tourpack rugzak

Nomad

https://nomad.nl/nl/

3. Pakzakken / Packing cubes

Ben je een roller, een vouwer of toch meer een propper? Backpacken is heel tof, maar het inpakken van zo'n langwerpige rugzak is vaak een crime. Het past nooit en alles komt er volledig in de kreukels weer uit. Maar daar is een hele handige oplossing voor: packing cubes (pakzakken in het Nederlands). Je onderbroeken in het ene zakje, sokken in het andere en de T-shirts mooi opgevouwen in een los tasje.

Foto van Nomad® - packing cubes (set) premium

Nomad® - packing cubes (set) premium

Nomad

https://nomad.nl/nl/

Foto van Pathsail® packing cubes set 6-delig - bagage organizers - koffer organizer set

Pathsail® packing cubes set 6-delig - bagage organizers - koffer organizer set

Pathsail

https://www.blokker.nl/

4. Nekkussen / reiskussen

Als je gaat backpacken ben je vaak lang onderweg van de ene naar de andere plaats. Denk alleen al aan de lange vlieg- of treinreis die je maakt om op de plek te komen waar je rondreis begint. Ook zit je vaak in oncomfortabele bussen en treinwagons. Even de ogen dicht? Dan is het niet fijn als je hoofd op de schouder van je buurman of tegen het raam stuitert. De oplossing: Een nekkussen!

Foto van Niceey reiskussen - gelkussen - zwart

Niceey reiskussen - gelkussen - zwart

Niceey

https://www.blokker.nl/

Foto van Nekkussen/reiskussen grijs 30 cm - nekkussens

Nekkussen/reiskussen grijs 30 cm - nekkussens

Merkloos

https://www.blokker.nl/

5. Paspoorthoesje

Tijdens je backpackreis is je paspoort je kostbaarste bezit. En het is dan natuurlijk wel zo prettig als je dit stukje reizigersgoud altijd veilig kunt opbergen. En ben je even je hotelkamer of slaapzaal uit, dan prop je je paspoort waarschijnlijk helemaal onder in je tas. Daar vinden ze 'm nooit. Een paspoorthoesje ter bescherming is daarom onmisbaar. Fijn: je kunt ook je boarding pas erin bewaren. Die langwerpige papieren dingen... superonhandig.

Foto van Paspoorthoes - 21,5 cm x 12,5 cm - waterbestendig - lichtblauw

Paspoorthoes - 21,5 cm x 12,5 cm - waterbestendig - lichtblauw

Flokoo

https://www.blokker.nl/

Niet beschikbaar bij Blokker

Foto van Hillburry v88833 leren mapje voor autopapieren paspoort en pasjes - zwart

Hillburry v88833 leren mapje voor autopapieren paspoort en pasjes - zwart

Hillburry

https://www.blokker.nl/

6. Wereldstekker

Reis je naar verre oorden, dan is de kans groot dat ze andere stopcontacten hebben dan thuis. Kom niet voor verrassingen te staan en neem een universele wereldstekker mee. Dan weet je zeker dat je eigen oplader altijd past en je altijd een volle telefoon of fotocamera hebt. Er zijn ook wereldstekkers te koop met meerdere USB-poorten. Scheelt weer losse blokjes meezeulen. Handig!

Foto van Fordig universele wereldstekker met 4 usb poorten

Fordig universele wereldstekker met 4 usb poorten

Fordig

https://www.blokker.nl/

Foto van Fordig universele wereldstekker met 2 fast charge usb poorten

Fordig universele wereldstekker met 2 fast charge usb poorten

Fordig

https://www.blokker.nl/

7. Powerbank

Waar de reizigers van vroeger navigeerden met een grote landkaart, vertelt je mobiele telefoon je tegenwoordig precies waar je naartoe moet. Batterij bijna leeg? Dan is het altijd handig om nog ergens een voorraadje stroom te hebben in de vorm van een powerbank. Zo raak je nooit de weg kwijt. En spot je onderweg een kudde koeien op de weg of een prachtig landschap? Dan wil je uiteraard wel een foto kunnen maken.

Foto van Bluebuilt powerbank met snelladen 20.000 mah

Bluebuilt powerbank met snelladen 20.000 mah

Bluebuilt

https://www.coolblue.nl/

Foto van Xtorm powerbank fuel charger 20.000 mah (20 w)

Xtorm powerbank fuel charger 20.000 mah (20 w)

Xtorm

https://www.coolblue.nl/

(229)

€ 59,95

€ 49,99

Betaal 16% minder

8. Moneybelt / reisportemonnee

Safety first! Op reis ontkom je er niet aan om af en toe waardevolle spullen mee te nemen op straat. Een portemonnee in je achterzak of los in je tas is op sommige plekken vragen om problemen. Hoewel het in de meeste gevallen (gelukkig) allemaal goed gaat, kun je je kostbaarheden voor de zekerheid beter op je lichaam bewaren in een moneybelt. Cashgeld, creditcard en paspoort: stop ze erin!

Foto van Platte reisportemonnee heuptasje zwart - heuptassen

Platte reisportemonnee heuptasje zwart - heuptassen

Merkloos

https://www.blokker.nl/

Foto van Oranje reis portemonnee riem 80-107 cm - kostbaarhedenbuidel

Oranje reis portemonnee riem 80-107 cm - kostbaarhedenbuidel

Merkloos

https://www.blokker.nl/

9. Reisdagboek

Reizen is heel wat anders dan vakantie vieren. Wanneer je twee weken lang met je kont op het strand zit te chillen, maak je hoogstwaarschijnlijk niet heel veel mee. Er vliegt hooguit een meeuw langs die je broodje pindakaas uit je handen jat. Maar backpacken is niet bedoeld om te ontspannen. Je gaat op avontuur en beleeft onderweg van alles. Zorg dat je niets vergeet en houd een reisdagboek bij. Blader het later weer door en haal alle mooie herinneringen nog eens op.

Foto van Mijn reisdagboek

Mijn reisdagboek

Dobeno

https://bookspot.nl/

€ 21,94

€ 16,95

Betaal 22% minder

Vergelijkbaar: Boeken