internetwinkel.nl webwinkels online shops

Winkel zoeken

zoek naar: in

Webwinkel Kijkshop

Het uitgebreide aanbod van Kijkshop, maar dan online! De webshop biedt een assortiment van ruim 3.500 artikelen, variërend van sieraden, parfumerie, horloges, huishoudelijk en persoonlijke verzorging tot doe-het-zelf, audio/video, telecommunicatie, office en foto/film.
Open 'Kijkshop' in een nieuwe pagina. Open 'Kijkshop' in een nieuwe pagina.

Ervaringen met Kijkshop

1
Onlangs kreeg onze TV kuren. "geen probleem", dacht ik, "ik breng 'm wel even naar de winkel".


De TV was gekocht bij kijkshop ICT, welke, buiten mijn weten om, failliet was gegaan. Ik ging met mijn probleem naar Kijkshop, waar ze me konden vertellen dat ik maar met de TV daarheen moest komen, waarna zij 't zouden opsturen naar Sony.

Een paar dagen later kon ik de TV eindelijk naar Kijkshop brengen, waar ik te horen kreeg: "Meneer, de winkel waar u de TV van heeft gekocht is failliet, wij kunnen 'm ook niet aannemen, u moet zelf met Sony bellen"

Toen heb ik met Sony Nederland gebeld, ik vertelde het verhaal, en toen hij mij vroeg: "is de TV nog onder garantie", antwoordde ik met "ja". Ik ging er dus van uit dat een TV wel MINIMAAL 2 jaar garantie zou moeten hebben, zeker een TV van €1600(!!). Ik kreeg te horen dat ik op hun site een serviceaanvraag moest invullen en dat er binnenkort contact met mij opgenomen zou worden.

Ik kreeg vandaag dus een telefoontje van de servicecenter, maar de meneer vertelde mij dat ik slechts 1 jaar garantie op een TV van voor 1 maart 2009 heb, en ik had de TV in september 2008 gekocht. Hij vertelde me dat ik dit even met Sony zelf moest oplossen.

Ik heb daarna met een Sony supervisor gesproken, die kon me vertellen dat er: "alleen volgens europese wetgeving een termijn van 2 jaar geldt, maar dat zij daar niet aan verbonden zijn " Ze moesten volgens de Nederlandse wet wel een deel meebetalen aan de reparatie, en dan zouden de max reparatiekosten €425 kunnen worden.

Dat is toch helemaal te gek voor woorden, dat je op een product van 1600 euro slechts 1 jaar garantie mag verwachten, en dat ie daarna ook nog eens kapot gaat, dat heb ik de supervisor ook verteld, maar die vertelde me dat het een elektronisch product is die altijd kapot kan gaan . Ik heb hier nog een Nintendo Entertainment System liggen, welke een garantie heeft van 22(!) jaar en welke het nog steeds doet.

Dat terzijde, ik vroeg me nu dus af wat mijn rechten zijn met betrekking tot zoiets, want voor 425 euro kan ik nu net zo goed een nieuwe TV kopen.
23-09-2010 door baba

Beoordeel Kijkshop

Privacyverklaring